joi, 4 iunie 2015

Căpșunile

                               Dragii mei prieteni,

ca tot este timpul lor , vreau sa va spun ca " frumoasele" căpșuni sunt in topul celor mai bogate fructe  in antioxidanți. Căpșunile sunt  miraculoase datorita urmatoarelor proprietăți:

  • Anticancerigene
  • Anti-inflamatorii
  • Anti-degenerative

Beneficii :

  1. Prezintă o sursa bogata de vitamine
  2. Recomandate in curele de slăbire
  3. Prezintă proprietăți curative pentru ficat si bila ( datorită Conținutului de vit.k)
  4. Ajuta la reducerea nivelului de colesterol si trigliceride
  5. Tratează  anemia
  6. Ajuta in tratamentul gutei
  7. Ajuta in tratamentul varicei/ hemoroizilor
  8. Ajuta in tratamentul reumatismului
  9. Alunga depresia
  10. Ideale pentru gravide
  11. Previn constipația
  12. Ajuta in menținerea sănătății sistemului cardiovascular
  13. Datorită cantității mare de vitamina C, căpșunile grăbesc procesul de regenerare a pielii

Nu sunt recomandate căpșunile copiilor cu vârsta mai mica de un an, acestea pot provoca alergii ( simptome : iritații, greață, vărsături, diaree, crampe).

Pont: 

căutați întotdeauna sa cumpărați căpșuni de dimensiuni mai mici , sunt mai bogate in vitamine

- căpșunile sunt foarte eficiente in curățarea dinților ( striviți o căpșuna , adăugați o jumătate de lingurița de bicarbonat de sodiu si putin ulei de cocos, amestecați bine si periați dinții cu acest amestec o data pe saptamana)

- încercați sa cumpărați căpșunile de la fermierii locali ( căpșuni organice); căpșunile pot conține o cantitate mare de pesticide (cloropicrina este o substanța folosita pentru distrugerea insectelor, insa este foarte toxica si pentru om- poate contamina apa, alimentele și produsele agricole. Voma nu este singurul efect secundar al acestei substanțe, oamenii expuși la aceasta substanță chimică pot dezvolta bronșită, edem pulmonar, și iritarea ochilor) .

Rețeta zilei  - Căpșuni cu crema Raw vegan - o rețeta preluată si probata, o "frumusețe" gustoasa 😉

Ingrediente:

  • 250 g caju
  • 1/2 kg căpșuni
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • O cana cu apa
  • miere
  • Vanilie

Cajuul împreuna cu apa , mierea si zeama de la lamaie se blenduiesc pana devin o crema , precum frișca. Se adauga vanilia iar apoi intr-o cupa se alternează straturi de căpșuni feliate si crema. Se servește imediat .... O adevarata nebunie 🍓 !!!

Căpșuni cu crema raw vegan

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu